Var noga med vem du släpper in!

Nackdelarna med att ha en utekatt är givetvis nästintill samma som fördelarna med att ha en innekatt, men väljer man att ha en utekatt så kan det vara bra att ha en kattlucka i dörren så att katten själv kan styra när den går ut och in, det kan underlätta för dig som ägare.

Släppa ut katten

Katten är ett fantastiskt husdjur som förgyller många svenska hem med sina unika och charmiga personligheter, men precis som oss är katten i ett stort behov av att leva ett stimulerande och aktivt liv för att bibehålla sin mentala hälsa. När man beslutar om att släppa ut sin katt är det viktigt att den är ID-märkt så att den kan återförenas med sin ägare om den skulle springa bort, det gör det väldigt enkelt för upphittaren av katten att spåra vem ägaren är. Katten bör inte vara för liten när den släpps ut, och du som ägare kan med fördel vistas ute med katten de första gångerna den är ute så att den i lugn och ro får chans att lära känna sitt närområde och också hitta tillbaka hem.

Kattluckor

Precis som oss människor så gillar katten att vara ute och ibland kan de vilja gå ut i tid och otid vilket såklart kan vara ett problem för dig som ägare, men numera finns det kattluckor med microchipläsare som gör så att katten kan gå ut och in själv utan att du som ägare behöver vara orolig för att det kommer in obehöriga katter. Företag som Supercat säljer microhip kattluckor med alla möjliga specialfunktioner, som gör så att du som ägare enkelt kan reglera om katten ska kunna gå ut men inte in, båda delarna, eller om du vid vissa tillfällen vill ha den helt låst med mera. Med microchip funktionen innebär att luckan endast öppnas till behöriga katter. Om du vill microchippa din katt kan du vända dig till din lokala veterinär för prisuppgifter och åtgärdsplanering. Vill du skapa ett tryggt, bekvämt och stimulerande liv för dig och din katt hittar du allt du kan tänkas behöva och lite mer hos Supercat.

Stort lycka till!